top of page

Mire is jó az önfejlesztés?

Updated: Jan 16, 2023

Mire is jó az önfejlesztés? És hogy kell-e ez nekünk? Mostmár, több, mint két év távlatából, határozottan merem állítani, hogy igen. Hisz önismeret nélkül semmi sincs. Ha én nem vagyok tisztába a saját életemmel, érzéseimmel, gondolataimmal, akkor hogy lehet rendben az életem? Hogy lehetnek jók az emberi kapcsolataim, hogy lehet jó a kapcsolatom a családommal, a gyerekemmel, a párommal? Őszinte legyek? Sehogy!! Ez épp olyan, mintha üres mélytányéros levesből merni szeretnél magadnak! Mégis hogyan? Vagy épp mit fogsz merni belőle??? Sokszor akarjuk, hogy legyen jobb munkahelyünk, legyenek jobb kapcsolataink, legyen minden is jobb és kvázi mindent is meg akarunk változtatni, de azon valahogy elég ritkán gondolkozunk el, hogy mi magunk kezdjünk el befelé nézni, épülni és változtatni, hogy változhasson minden jobb irányba… Pedig hiszed vagy sem, de pont itt kezdődik minden! Arra is rájöttem, hogy egyedül mindez, baromi nehéznincs visszacsatolás sem sokszor, vajon jól csinálom, mit nem veszek észre, mit lehetne még adott helyzetből, dolgokból kihozni… És ha el is indulunk magunktól az Önfejlesztés útján, épp ezek miatt meg is rekedünk. Ráadásul sajnos a környezetünk pedig sokszor vissza is húz, vagy épp hülyének néz és tényleg nagyon-nagyon nehéz egyedül kitartani. Őszinte leszek még sokszor egy építő, támogató közösség mellett is bőven van kihívás, mert nyilván a közösség építő ereje nem tud minden pillanatban mellettünk lenni. De van hova, kihez nyúlni, kitől segítséget és támogatást kérni, ha kellene! S mivel folyamatosan tapasztalom, a saját fejlődésem, a saját mélységeimből való megoldási utak megtalálását, hogy milyen ereje is van az építő támogatásnak, épp ezért hoztam létre én is a Saját Közegemet, ahol a Nőket-Édesanyákat támogatom a testi-lelki-szellemi tudatosságuk felépítésében, akár úgy is, hogy az idővel egzisztenciális előrelépést jelentsen a számukra.

Ha gyorsan akarsz haladni, akkor menj kérlek egyedül! Azonban, ha messzire akarsz érni, akkor menj együtt olyanokkal, akik építenek és támogatnak téged és amely úton, idővel, te is épp így támogathatsz majd másokat!

Az első lépés, hogy határozd el, akarok az Önismerettel foglalkozni és szeretném is tapasztalni a saját életemben az általa bekövetkezett pozitív változásokat! Mert igenis van fény, csodás fény a sötétségen túl! Tarts VELEM, Velünk! Kérj infót, hisz az nem kerül semmibe. 😊 Örömmel várlak! Nagy Kata Önismereti, Személyiségfejlesztő Mentor

Tudatos Nők Építő Közössége





3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page